• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Amfibisch Wonen

Alles over wonen op en aan het water

  • Klussen
  • Trends
  • Financieel
  • Inspiratie & Nieuws
  • Contact

Afval scheiden (maar niet het soort je nu denkt)

2 april 2019 door Randy

Heb je net een flinke verbouwing achter de rug? Of ben je gewoon met een grote opruimbeurt bezig? Of ga je verhuizen en neem je nu toch echt afscheid van een aantal zaken? Naast deze klussen, kunnen er natuurlijk ook andere redenen zijn om verschillende soorten afval te hebben liggen. Maar weet jij nu precies welk soort afval je waar kunt “dumpen”? Je grijze, blauwe en groene kliko’s worden waarschijnlijk netjes opgehaald. Maar bouw of sloopafval, is net weer even wat anders. In dit blog gaan we in op afval scheiden, welke soorten containers en zijn en wat je hier in kwijt kunt.

Afval scheiden van bouwen en slopen

De bouw en sloopafval container is de container die het meest gebruikt wordt bij een renovatie, opknapbeurt of een sloopproces van je huis. Je kan hier bijna alles in kwijt wat je nodig hebt bij een verbouwing zoals steenachtig materiaal, gasbeton, sloop en afvalhout, gipsplaten en metalen. Ga je dus je huis verbouwen kan je dus het best deze container huren.

Grofvuil container: hier mislukt afval scheiden veelal

Een grofvuil container wordt vaak ook wel omschreven als een huisraad container. Je kan hier verschillende soorten afval in kwijt maar meestal kan je deze het best gebruiken voor kasten, bedden, speelgoed, tuinmeubelen etc…. Deze container is het best te gebruiken als je een flinke opruimbeurt gaat houden binnen je huis of als je gaat verhuizen en allerlei meubelen weg gaat doen. Toch gooien veel mensen hier écht alles in. En dat is nou net niet het idee van afval scheiden. Hieronder vind je wat meer soorten containers.

Schoon puin container

De schoon puin container kan je het best gebruiken als je een kamer in je huis gaat verbouwen. Je kan hier keramische producten, harde steensoorten, kalkzandsteen en zand in kwijt. Let wel op, je mag niet meer dan 5% van de container gevuld hebben met zand anders kan je een boete krijgen.

Hout container

De naam zegt het uiteraard al, maar in deze container kan je allerlei soorten hout kwijt. Vaak is het handig deze container te gebruiken als je de tuin aan wilt pakken, omdat hier vaak houtproducten in te vinden zijn. Je kan hier houten meubels, hardboard hout, geschilderd hout, sloophout en het meest belangrijke, hout met spijkers en schanieren in kwijt.

selective photography sawdust on plank

Grond container

Onder grond vallen alle zand en aarde producten die tijdens graafwerkzaamheden vrijkomen. Je kan hier dus vooral visueel schone grond, zand en tuinaarde in kwijt. Dit kan toch wel erg handig zijn als je met een groot project bezig bent.

Groenafval container

Uiteraard kan de groenafval container niet ontbreken in dit rijtje. Deze kan je altijd gebruiken als je hard in de tuin aan het werk bent geweest. Je kan hier al je snoeiafval kwijt, struiken zonder kluit en gras. Let er wel op dat je er niet meer dan 20% gras in stopt. Hier kun je namelijk een boete voor krijgen!

person showing green plant

Dakafval container

Uiteraard hoef je niet altijd aan je huis of tuin te werken, maar kan je ook met je dak bezig zijn. In dat geval is het handig om al je dakafval in een container te huren. Bij deze container kan je dingen kwijt als dakleer, dakgrind en aanklevend materiaal.

Dit waren alle containers die gebruikt kunnen worden mocht je bezig zijn met verbouwen of iets anders, hopelijk heb je er wat aan! Daarnaast zijn door heel Nederland goedkope containers te huren, dus maak je hier geen zorgen over.

Categorie: Klussen

Primaire Sidebar

Laatste berichten

Wat doet een spouwmuur isolatie?

Dit mag niet ontbreken tijdens een BBQ

Hoe werkt een kokend water kraan?

De badkamer inrichten

Costa Blanca

De beste plaatsen om te wonen als expat in Spanje

Footer

Informatie

  • Amfibisch Wonen
  • Wonen op een woonboot
  • Links
Copyright 2021: Amfibisch Wonen | Alles over wonen op en aan het water