Blog

Stel ontwerpt woonboot met modulaire constructie

27/06/2016

Nieuwssectie

In het centrum van Praag leven Lukas en zijn vrouw Hanna in een bijzondere woonboot. Het is een modulair systeem met segmenten, waardoor er zo een onderdeel aan vast geklikt kan worden als er meer ruimte nodig is. Op dit moment is de PORT X nog een showroommodel en verhuurt het stel de ruimte als AirBnb. Lukas hoopt echter dat het idee aanslaat en wil er meer laten produceren.

Woonboot port x

Zo groot of klein als je zelf wilt

“We hadden een droom: een drijvend huis bouwen, futuristisch van vorm, functioneel en duurzaam”, aldus Lukas. “De woning moest flexibel zijn in grootte. Vandaar de keuze voor een modulair systeem.” Omdat je verschillende segmenten aan elkaar kunt koppelen, kun je de boot zo groot of klein maken als je zelf wilt. Met 3 segmenten heb je al gauw zo’n 82 vierkante meter aan woonoppervlak. Maar als dat niet voldoende is, kun je de woonboot uitbreiden tot 6 of zelfs 10 segmenten, met een woonoppervlak van in totaal 280 vierkante meter. Ook de indeling is flexibel en kan bestaan uit een grote open ruimte, of juist aparte kamers.

Zelfvoorzienend

Volgens Lukas kan de boot zelfs zelfvoorzienend gemaakt worden, door watertanks, zonnepanelen en batterijen te gebruiken, maar aansluiten op de wal kan ook. Daarnaast kan de boot, zonder ponton, ook op het droge. Hierdoor kan hij ook gebruikt worden als zomerhuis of atelier.

Lukas en Hanna vertellen meer over hun woonboot in VLOT Magazine.

 

 

Reacties zijn gesloten.