Blog

Een gietvloer in de badkamer: 4 inspirerende ideeën

28/06/2016

Bouw

Een gietvloer is niet alleen toepasbaar in een normale stadswoning, deze vloer is ook zeer geschikt om in een woonboot te leggen. De vloer geeft een ruimtelijk effect en kan door de gehele woning doorgelegd worden, zelfs in de badkamer. Door de elastische eigenschappen is de vloer bestand tegen het werken van de boot en de kans op scheurvorming klein. Een ander voordeel is dat een gietvloer naadloos en waterdicht is waardoor het onderhoud enkel een kwestie van schoonmaken is. De laatste jaren zien we deze vloer dan ook geregeld terug in woonboten. In dit artikel beschrijven we vier verschillende stijlen badkamers waarbij de gietvloer de toonzet.

1. De strakke design badkamer

amfibischwonen4

In een design badkamer staan vormgeving en beleving centraal. We zien een strakke vormgeving met onbetegelde en gladde muren, met deze stijl kun je zelfs een ietwat kleinere badkamer toch ruimtelijk inrichten. Een gietvloer geeft de mogelijkheid om strakke lijnen te creëren die zowel in de vloer als muur doorgevoerd kunnen worden. Daarnaast beschikken veel designbadkamers over de nieuwste mogelijkheden. Zo zorgen de luxe douches voor optimale ontspanning en zijn ze gezond voor lichaam en geest. Een sunshower maakt het mogelijk om uv of- infraroodlicht onder de douche te gebruiken, wat een aansprekend effect geeft. Maar ook een multimediasysteem om ontspannen in bad tv te kijken wordt steeds vaker toegepast.

2. De eigentijdse en moderne badkamer

Moderne badkamers staan bekend om de  strakke lijnen en rustige uitstraling. De basis van de moderne badkamer is minimalistisch, waardoor ook hier een strakke gietvloer mooi toegepast kan worden. Daarnaast passen natuursteen, rvs, glas en chroom goed in een moderne badkamer. In een moderne badkamer horen uiteraard ook technische hoogstandjes, zoals een stort- of stoomdouche, sauna of whirlpool.

amfibischwonen3

3. Een stijlvolle modern klassieke badkamer

Ook de modern klassieke badkamer is tegenwoordig erg populair. Een authentieke sfeer wordt gecombineerd met de moderne technieken van tegenwoordig. Een klassieke badkamer kenmerkt zich door donkere, warme tinten, die bijvoorbeeld terug komen in de vloer. Daarnaast kenmerkt de klassieke badkamer zich onder andere door bijvoorbeeld een losstaand bad op pootjes, een grote spiegel en een natuurstenen wastafel.

amfibischwonen2

4. De gezellige landelijke badkamer

Net als in de klassieke badkamer, komen in de landelijke badkamer vaak warme kleuren en een losstaand bad terug. Daarnaast worden in de landelijke badkamer veel ronde vormen en natuurlijke materialen gebruikt zoals geïmpregneerd hout en urban beton. Een gietvloer met vegen draagt bij aan het landelijke effect. Ook zijn in dit type badkamer vaak persoonlijke elementen terug te vinden, zoals een kunstobject, opvallende kast, spiegel of ander decoratiestuk.

amfibischwonen.nl

Wat eigenlijk alle stijlen badkamers gemeen hebben, is dat de gietvloer er altijd bij past. Gietvloeren zijn namelijk verkrijgbaar in talloze kleuren, een combinatie van twee kleuren of met effecten.

Tags

 

Reacties zijn gesloten.