Blog

5 woontrends van 2016

31/01/2016

Nieuwssectie

Moet de inrichting binnenshuis weer op de schop omdat het anders hopeloos achterloopt? Ieder jaar heeft zijn trends. Dit jaar wordt natuur heel belangrijk. Met deze vijf tips zit je komend jaar in ieder geval wel goed.

1. Lampen mogen simpel

Geen ingewikkelde kroonluchters of lampenkappen. De lichtbron mag in volle glorie gezien worden. Hang een simpel peertje aan een snoer, dat is al genoeg. Met led is steeds meer mogelijk. Je kunt met apps aanpassen welke kleur hij schijnt. Je kunt hem zelfs op je hartslag laten knipperen. Zo krijgt verlichting weer een duidelijke plaats in huis.

lampen-mogen-simpel

2. Houten meubels

Plastic is uit. In 2016 vormt hout de basis voor meubels. Niet alleen voor tafels, ook stoelen, kasten en accessoires mogen van hout. Het liefst een donkere soort. In combinatie is hout eveneens populair, bijvoorbeeld met kunststof of leer.

3. Koper blijft populair

Het is al een tijdje een veelgezien materiaal, maar in 2016 boet koper nog niets aan populariteit in. Je kunt het gebruiken voor lampen, maar ook voor kasten of spiegels. Met koper kun je alle kanten op.

stoel-zitcomfort4. Gespannen bekleding voor een heerlijk zitcomfort

Klaar met stoffen of leren bekleding op stoelen en banken? Er zijn merken die dit jaar meubels introduceren met gespannen draden. Dat veert heerlijk mee wanneer je gaat zitten, maar ziet er ook nog eens interessant uit qua ontwerp.

5. Marmer maakt een comeback

De steensoort marmer komt terug. Niet alleen als tegeltjes, maar ook in accessoires. Het gaat om het witte marmer uit Carare, Italië. Dit jaar komen wat mooie bijzettafels met marmeren blad op de markt, en zelfs marmeren snijplanken.

Tags

 

Reacties zijn gesloten.